BOWIE TALKS

Bowie Talks és un cicle de conferències, xerrades i entrevistes al voltant de la figura de David Bowie que tindrà lloc entre el 29 de maig i el 26 de juliol en col·laboració amb la UPF Barcelona School of Management.

Bowie Talks és un cicle de conferències, xerrades i entrevistes on participaran especialistes en David Bowie i col·laboradors seus, entre ells, persones de la talla del dissenyador de moda Kansai Yamamoto, del promotor Daniel Grinbank, del director de documentals Francis Whately, o de Denis O’Regan, fotògraf oficial de tres de les gires mundials del cantant.

Aquests, juntament amb experts, periodistes i professors de la UPF Barcelona School of Management, analitzaran la seva obra i personalitat des de diverses disciplines: la creació audiovisual, el periodisme cultural, la creació literària, les finances, la indústria musical, la identitat de marca i el món de la moda.

Una mirada polièdrica per conèixer en profunditat el talent multidisciplinari d’una de les grans icones artístiques del segle XX.

La UPF Barcelona School of Management, l’escola de màsters i postgraus de la Universitat Pompeu Fabra, s’ha unit a l’exposició “David Bowie is” aportant un diàleg entre el saber acadèmic dels seus professors i l’experiència d’alguns dels col·laboradors de l’artista. Una oportunitat per apropar-nos a una figura transgressora i provocativa i repassar la cultura, l’art i el pols social contemporani amb una mirada viva cap al futur.

Per assistir a les xerrades cal inscriure’s previament AQUI (Entrada gratuïta)

Auditori UPF Barcelona School of Management, C/Balmes 132-134

Auditori del Museu del Disseny, Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38


PROGRAMA


29 de maig, 19:00 (Auditori de la UPF Barcelona School of Management)

David Bowie is on tour. Xerrada inaugural. Organitzada pel Postgrau en Gestió del Negoci Global de la Música de la UPF Barcelona School of Management. Amb Daniel Grinbank i David Loscos.

Els concerts de David Bowie van ser sempre el marc idoni per gaudir del seu talent multidisciplinari. La combinació d’elements visuals, musicals i teatrals als seus espectacles eren una manifestació del seu univers creatiu i una evidència de la seva condició d’artista únic.

En aquesta xerrada entre Daniel Grinbank i el director del Postgrau en Gestió del Negoci Global de la Música, David Loscos, s’analitzarà la història d’aquesta primera presència de Bowie a l’Argentina i els detalls d’una relació que culmina amb l’arribada de l’exposició “David Bowie is” a Barcelona.

Daniel Grinbank. Director de DG Entertainment, promotor dels concerts de Bowie a Llatinoamèrica i promotor de l’exposició “David Bowie is” a Barcelona

David Loscos.Director d’IMB International Music Business School i del Postgrau en Gestió del Negoci Global de la Música a la UPF Barcelona School of Management

Idioma: Castellà

Quan acabi la xerrada, After Talk a la terrassa de la UPF Barcelona School of Management amb cerveses fredes i música de David Bowie a càrrec de Poly-Rythmo Club DJ’s


5 de juliol, 18:30h (Auditori del Museu del Disseny)

David Bowie is Cultural Icon. Organitzada pel Màster en Periodisme Cultural de la UPF Barcelona School of Management. Amb Ramon Faura i Luis Hidalgo.

David Bowie es va convertir en una icona cultural per a diverses generacions. Incansable cercador de talents, va explorar aliances creatives amb artistes als quals admirava. Les seves estratègies per relacionar-se amb els mitjans de comunicació sempre van ser originals i van tenir un gran impacte. A través de les seves cançons i de tot el que estava passant al món, els ponents intentaran explicar en detall una carrera en constant moviment.

Ramon Faura Coll. Músic, arquitecte i professor. Líder del grup musical Le Petit Ramon i de YAK42

Luis Hidalgo. Crític musical i professor del Màster en Periodisme Cultural de la UPF Barcelona School of Management

Idioma: Castellà


12 de juliol, 18:30 (Auditori del Museu del Disseny)

David Bowie is Fashion. Organitzada pel  Postgrau en Comunicació i Periodisme de Moda 3.0 de la UPF Barcelona School of Management. Amb Kansai Yamamoto i Pepa Bueno.

Alguns dels dissenys més emblemàtics de Bowie van sorgir de la seva col·laboració amb el dissenyador japonès Kansai Yamamoto, al començament dels anys setanta, quan Bowie va decidir fer servir els dissenys que Yamamoto havia creat per al públic femení.

Per entendre què va significar la moda en la carrera artística de Bowie i com es desenvolupava el procés creatiu de l’artista al costat d’altres artistes col·laboradors, Pepa Bueno entrevistarà Kansai Yamamoto, dissenyador clau en la moda del segle XX i llegenda viva de les tendències més avantguardistes. Kansai Yamamoto, als seus 73 anys, continua defensant l’esperit trencador i transgressor que va permetre que dues grans icones de la cultura del segle XX trobessin un espai creatiu per compartir.

Kansai Yamamoto. Dissenyador de moda i estret col·laborador de Bowie en la dècada dels setanta

Pepa Bueno. Directora de l’Associació de Creadors de Moda d’Espanya i professora del Postgrau en Comunicació i Periodisme de Moda 3.0 a la UPF Barcelona School of Management

Idioma: Japonès amb traducció al castellà


18 de juliol, 19:00h (Auditori UPF Barcelona School of Management)

David Bowie is Economics. Organitzada pel Màster Universitari en Mercats Financers de la UPF Barcelona School of Management. Amb Gregor Pryor, Dra. Julia Jones i Xavier Brun.

David Bowie no només va ser pioner en el terreny artístic, sinó que també ho va ser en el món de les finances. Va ser el primer a apropiar-se d’un nou concepte financer: els celebrity bonds, un tipus de bo recolzat per drets de propietat intel·lectual que li va permetre rendibilitzar els royalties de la seva obra i que es van acabar popularitzant com els “Bowie Bonds”.

Gregor Pryor. Copresident de Global Entertainment and Media Industry Group

Dra. Julia Jones. Directora de Found in Music

Xavier Brun. Economista i director acadèmic del Màster Universitari en Mercats Financers de la UPF Barcelona School of Management

Idioma: Anglès

Quan acabi la xerrada, After Talk a la terrassa de la UPF Barcelona School of Management amb cerveses fredes i música de David Bowie a càrrec de Poly-Rythmo Club DJ’s


19 de juliol, 19:00h (Auditori UPF Barcelona School of Management)

David Bowie is Branding. Organitzada pel Màster en Estratègia i Gestió Creativa de la Marca de la UPF Barcelona School of Management. Amb Denis O’Regan, Julia Jones i Oriol Costa

A David Bowie se’l considera una marca total de la música i de la cultura popular dels últims 50 anys. Els seus valors diferencials dins de l’univers pop, els conceptes innovadors que va manejar artísticament per mantenir-se al màxim durant un període creatiu tan llarg, la seva capacitat per fer rendible el seu propi treball, la seva imatge i el seu discurs musical, van ser claus per a la creació de la seva identitat.

Denis O’Regan. Fotògraf de rock i fotògraf oficial de Bowie durant tres de les seves gires mundials

Dra. Julia Jones. Directora de Found in Music

Oriol Costa. Periodista i professor del Màster en Estratègia i Gestió Creativa de la Marca a la UPF Barcelona School of Management

Idioma: Anglès

Quan acabi la xerrada, After Talk a la terrassa de la UPF Barcelona School of Management amb cerveses fredes i música de David Bowie a càrrec de Poly-Rythmo Club DJ’s.


20 de juliol, 19:00h (Auditori UPF Barcelona School of Management)

David Bowie is Literature. Organitzada pel Màster en Creació Literària de la UPF Barcelona School of Management. Amb Rodrigo Fresán i Santi Carrillo.

David Bowie va ser, sens dubte, un gran escriptor de cançons. Ara bé, també va ser un gran i molt inquiet lector. La literatura va influir incisivament en la seva prolífica carrera i en la seva faceta de compositor. Les lletres de les seves cançons permeten rellegir les seves etapes vitals i moments claus de la història contemporània. Moltes d’elles van causar un gran impacte en diverses generacions. I d’aquesta fricció entre vers i prosa i entre so i lletra, Bowie va aconseguir les espurnes enlluernadores i els focs artificials de quelcom que molt pocs dels seus més encimbellats col·legues van aconseguir.

Santi Carrillo. Director de la revistaRockdelux

Rodrigo Fresán. Escriptor i professor del Màster en Creació Literària de la UPF Barcelona School of Management

Idioma: Castellà

Quan acabi la xerrada, After Talk a la terrassa de la UPF Barcelona School of Management amb cerveses fredes i música de David Bowie a càrrec de Poly-Rythmo Club DJ’s


26 de juliol, 18:30h (Auditori del Museu del Disseny)

David Bowie is on screen. Organitzada pel Màster en Documental de Creació de la UPF Barcelona School of Management. Amb Francis Whately i Andrés Hispano.

La dimensió audiovisual en la carrera de Bowie i el repte de documentar una carrera com la seva, llarga, eclèctica i transcendent. Pocs músics han fet de la seva imatge un element tan distintiu com Bowie i, per descomptat, cap ha gosat reinventar-se en tants personatges. A les pantalles, Bowie ha comptat amb el talent de David Mallet, Julian Temperi, Nicolas Roeg o Floria Sigismondi per polir aquelles identitats i les atmosferes amb què emmarcar-les.

Francis Whately. Director dels documentals de la BBC David Bowie:Five Years i David Bowie:The Last Five Years

Andrés Hispano. Realitzador audiovisual i professor del Màster en Documental de Creació a la UPF Barcelona School of Management

Idioma: Anglès


Colabora: