BOWIE CINEMA

Cicle de cinema i documentals de l’univers de David Bowie, en col·laboració amb el British Council i ETNIA Barcelona. Se celebrarà a l’Auditori del Museu del Disseny cada dijous entre el 13 de juliol i el 24 d’agost.

La programació inclourà clàssics del cinema ficció com ara The Man Who Fell to Earth (1976) i Labyrinth (1986), i també documentals biogràfics molt aclamats, com ara David Bowie: Five years i The Last Five Years, a la projecció del qual assistirà Francis Whately (BBC), director del documental.


  • Lloc: Auditori del Museu del Disseny.
  • Dates: Cada dijous entre el 13 de juliol i el 24 d’agost.
  • Entrada gratuïta fins completar l’aforament.
  • Les invitacions es lliuraran el mateix dia de cada sessió a les taquilles de l’exposició.
  • La entrega d’invitacions finalitza al menys 10 minuts abans de l’inici de les projeccions.
  • Horari d’obertura de taquilles: 10:00h (accés per Carrer Àvila s/n).

PROGRAMA


Dijous 13 de juliol

16.30h David Bowie Is Happening Now (Hamish Hamilton i Katy Mullan, 2013)

Una pel·lícula sobre l’exposició creada pel Victoria & Albert Museum. Els curadors, Victòria Broackes i Geoffrey Marsh, ofereixen una visió fascinant de les obres més memorables, revelant la creativitat i l’evolució de les idees de Bowie.

Idioma: Anglès sense subtítols

18.30h The Hunger (Tony Scott, 1983)

El Ansia és potser la pel·lícula de culte més important de tota la carrera de Bowie, tant pel destacat repartiment com pel fet d’haver estat una de les millors cintes de vampirs dels anys vuitanta, època sinistra com poques, i a més amb Bauhaus a la banda sonora.

Idioma: Anglès | Subtítols: Castellà


Dijous 20 de juliol

18.00h Merry Christmas Mr. Lawrence (Nagisa Ôshima, 1983)

Durant la segona guerra mundial, el soldat britànic Jack Celliers és internat en un camp japonès de presoners, controlat pel Yonoi, obsessionat amb la disciplina, l’honor i la glòria, i enamorat en secret d’ell.

Idioma: Anglès | Subtítols: Castellà


Dijous 27 de juliol

16.30h David Bowie: Five Years (Francis Whately, 2013)

Retrat íntim de cinc anys claus en la carrera de David Bowie. Amb una gran quantitat d’arxius prèviament invisibles, aquesta pel·lícula analitza com Bowie va evolucionar contínuament, des de Ziggy Stardust fins a l’estrella de l’ànima de Young Americans i el ‘Thin White Duke’.

Idioma: Anglès | Subtítols: Anglès

18.00h Presentació amb el director Francis Whately (BBC). Idioma: Anglès

18.30h David Bowie: The Last Five Years (Francis Whately, 2017)

Ullada als últims cinc anys de la vida del mític músic. Aquest període recentment creatiu va incloure els seus dos últims àlbums, The Next Day i Blackstar, i també la composició del seu musical Lázaro. BBC Music té una sèrie de clips i pel·lícules addicionals de la filmació que expliquen alguna cosa d’aquesta història convincent.

Idioma: Anglès | Subtítols: Anglès


Dijous 3 d’agost

17.00h Cracked Actor (Alan Yentob, 1975)

S’ha convertit en un dels clàssics documentals de rock de tots els temps, mantenint una influència duradora en generacions de fans de Bowie. El documental mostra a Bowie en una gira a Los Angeles, usant una barreja de seqüències documentals filmades en limusines i hotels, i material de concerts.

Idioma: Anglès | Subtítols: Castellà

18.30h Labyrinth (Jim Henson, 1986)

La pel·lícula gira entorn de la cerca de Sarah (Jennifer Connelly) de 15 anys per arribar al centre d’un enorme laberint d’un altre món per rescatar al seu germà menor, Toby, que Sarah va desitjar a Jareth, el rei Goblin (David Bowie).

Idioma: Anglès | Subtítols: Castellà


Dijous 10 d’agost

17.30h The Man Who Fell to Earth (Nicolas Roeg, 1976)

Thomas Jerome Newton és un extraterrestre humanoide que arriba a la Terra per aconseguir aigua per al seu planeta moribund. Comença a treballar en una empresa d’alta tecnologia per aconseguir els mil milions de dòlars que necessita per tal de construir la nau que l’ ha de retornar a casa, i allí coneix la Mary Lou, una jove que s’enamora d’ell.

Idioma: Anglès | Subtítols: Castellà


Dijous 17 d’agost

17.00h Roberta Marrero: “David Bowie, gènere i identitat sexual” (xerrada)

Quan David Bowie va pujar a l’escenari com Ziggy Stardust el 1969, va néixer un dels icones més grans de la història i es van trencar els límits en el terreny de llibertat sexual. Roberta Marrero (Las Palmas 1972) és una artista plàstica i escriptora. Ha publicat dos llibres: “Dictadors” i el “Bebé verd. Infància, transexualitat i herois del Pop”. El seu treball parla de la seva autobiografia, el feminisme, la política, la idea de l’amor romàntic o la mort.

Idioma: Castellà

18.00h Hedwig and the Angry Inch (John Cameron Mitchell, 2001)

Musical convertit en veritable film de culte. Després d’una operació de canvi de sexe, Hedwig s’enamora d’un prometedor músic que acabarà per robar-li les cançons. La mateixa protagonista explica la seva història a través de les cançons de la seva banda.

Idioma: Anglès | Subtítols: Castellà


Dijous 24 d’agost

16.00h Moon (Duncan Jones, 2009)

Opera prima de Duncan Jones, fill de David Bowie i guanyador del premi BAFTA. Ciència ficció.

Idioma: Anglès | Subtítols: Castellà

18.00h Basquiat (Julian Schnabel, 1996)

Basada en la vida de l’artista postmodern i neoexpressionista nord-americà Jean-Michel Basquiat. Jeffrey Wright interpreta Basquiat i David Bowie interpreta a l’amic i mentor de Basquiat, Andy Warhol.

Idioma: Anglès  Subtítols: Castellà


Todas las películas se proyectarán en el Auditorio del Museu del Disseny. Entrada gratuïta fins completar l’aforament.


Colabora: